omniBlend или Vitamix

 

Vitamix е најпознатиот бренд во областа на професионални мешалки, без сомнение достоен за почит. Vitamix направи многу во развојот на пазарот за мешалки со висока моќност и едукација на корисниците. Како и да е, сакаме да нагласиме неколку детали кои јасно покажуваат дека Vitamix е дури и со својот најнов модел 5200, чекор зад OmniBlender V модел TM-800:

  • Секој електричен инженер ќе ви каже дека аналогниот потенциометар на Vitamix 5200 едноставно не може да се измери со електронската контрола што ја поседува OmniBlend V. Електронските програми оптимално ја користат моќноста на моторот и подобро ја штитат од дефекти со сите електронски контролирани пренапони и термичката заштита што OmniBlender V поседува .. Повеќето исто така ќе се согласат дека програмите од 30, 60 и 90 секунди со режим на пулс се практична работа.
  • Моќта на блендирање е практично иста, и двата мешаат дури и најтврда храна. Но, OmniBlender V има поефикасен мотор во споредба со V-5200. т.е. помала потрошувачка на енергија - одредена макс. 950W OmniBlend V во споредба со 1200W на моделот 5200. Меѓутоа, OmniBlend, исто така, доколку нема потреба, ќе ја намали потрошувачката подинамично и ќе троши многу помалку - 600W, 500W .. дури и под 300W. Затоа, ќе се загрее помалку, ќе зрачи помалку и ќе трае подолго.
  • OmniBlend V е помалку бучен од Vitamix 5200 - ова исто така има врска со ефикасноста и економичноста на моторот споменати во претходната точка.
  • OmniBlend V може да постигне малку поголема брзина на вртење од 38.000 вртежи во минута во споредба со 37.000 на Vitamix. Оваа разлика е тешко да се забележи во пракса, но постои.

 

             
OmniBlend I TM-767         OmniBlend V TM-800
(еквивалент Vitamix 5200)                                         

 

Наместо заклучок:

Vitamix 5200 е секако одличен производ, но едноставно е прескап за она што го нуди. Vitamix го продава својот бренд и покрај превисоката цена, сепак може да направи многу за подобрувања. Vitamix 5200 всушност одговара на постариот OmniBlend I модел TM-767. Иако TM-767 е поевтин, решивме да го продаваме подобрениот OmniBlend V модел TM-800. Тој ја постави домашната задача што треба да ја постигне Vitamix. Можеме да направиме паралела со новите автомобили и нивните мотори - поновите трошат помалку гориво, се помалку бучни, емитуваат помалку (кај автомобилите - помалку издувни гасови) додека постигнуваат поголема брзина. Единствениот аргумент за Vitamix остана дека 5200 е произведен во САД но повеќето делови не потекнуваат од САД. Но, ниту iPhone на Apple и IPad и многу други најдобри производи одамна престанаа да се произведуваат во САД.

Дали сте навистина подготвени да платите скоро 3 пати повеќе за блендер што не е подобар од OmniBlender V. ??

Исто така, верувајте ни дека зад продажбата на OmniBlender V на нашиот пазар стои група технички многу искусни компании кои гарантираат одлична техничка поддршка. Имаме на залиха комплетен сет на сите потребни резервни делови и повеќе од децениско искуство во сервисирање и одржување на разни уреди. Исто така, ги обезбедивме сите потребни локални сертификати, потврди и извршивме тестирање на јадења и ножеви во најдобрите локални лаборатории со цел да ги заштитиме клиентите и да ги исполниме сите законски барања за безбедно и законско пуштање во малопродажба. Со сите продадени OmniBlenders, ќе добиете фискална фактура (на барање и во готово на компанијата), гарантна картичка, декларација за производот и преведена инструкција (исто така можете да ја најдете на оваа страница). Покрај OmniBlender V, наскоро во нашата понуда ќе видите нови интересни уреди по многу поволни цени. Накратко, не ни е намерата да продаваме, а потоа да бегаме.